Om den genomförda nya sjukförsäkringen:

"Regeringen har felbedömt de utförsäkrades vårdbehov"

"På frågan ”Vilken typ av stöd uppskattar du att långtidssjukskrivna som passerar den bortre tidsgränsen och utförsäkras främst behöver?” anger respondenterna att 61 procent främst behöver medicinsk rehabilitering och vård. Det är en oerhört hög siffra! Regeringen grundade sitt beslut om reformen på bedömningen att omkring 10 procent skulle vara så sjuka att de var i behov av fortsatt vård i första hand. Många remissinstanser var redan då kritiska och menade att denna bedömning var för låg."

"Erfarenheten från såväl Försäkringskassan som Arbetsförmedlingen av tidigare projekt visade på en betydligt högre andel allvarligt sjuka, omkring 40 procent."

"ST:s undersökning ger Försäkringskassan rätt. 50 procent anger att de flesta får sänkt ersättning, bara 4 procent anger att ersättningen höjs. Regeringen sviker arbetslinjen eftersom många som vill återgå till arbete faktiskt straffas ekonomiskt."

 

"Regeringen har grovt felbedömt vårdbehovet hos de långtidssjukskrivna, trots upprepade varningar. De flesta utförsäkrade är helt enkelt fortfarande sjuka. Det är den verklighet som försäkringskassehandläggare och arbetsförmedlare ställs inför i mötet med sina klienter. Den verkligheten är helt annorlunda än den bild som regeringen utgått ifrån."

Källa: http://www.dn.se:13027/opinion/debatt/regeringen-har-felbedomt-de-utforsakrades-vardbehov-1.1053647 

Detta är citat ifrån DN:s opinions sida. Här ser vi att regeringen räknade med att det skulla vara 10% av de långtidssjukskrivna i Sverige som verkligen inte kunde jobba och behövde vård, men i den senaste undersökningen nu kan vi se att det handlar om en mycket högre siffra!

Det ska ju också löna sig att arbeta säger dem, men det visar sig ju att det bara har lönat sig för 4% av de långtisdsjukskrivna... man får ingen sjukersättning,  ifall man inte kan arbeta heltid, och man har bidragspengar som måste betalas tillbaka.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0